fbpx

СЪВЕТИ ПРИ ИЗБОР НА PVC ДОГРАМА

СЪВЕТИ
ПРИ ИЗБОР НА PVC ДОГРАМА

В последните години все повече собственици сменят дограмата на жилищата си. Старата дървена дограма е напълно амортизирана, изметната и тече. Добра алтернатива на дървените прозорци е PVC дограмата, по съотношение цена- качество.

По- долу ще се спрем на няколко елемента, които са важни при избора на дограмата:

  1. Избор на профил

PVC профилът заема малка част от площта на дограмата, но изборът му е изключително важен. Профилът може да бъде както 3 или 4 камерен с дебелина 60 мм, така  и 5 или 6 камерен с дебелина 70 мм. По- масивният профил има по- добра визия и позволява монтирането на стъклопакет над 24 мм, вкл. и троен стъклопакет.

Изборът на цвят оставяме на Вас.

  1. Избор на стъклопакет

Стандартният стъклопакет за PVC дограма е 24 мм бяло- бяло стъкло с дебелина 4 мм.

Стъклопакетът заема основната част от площта на дограмата и затова е важно да се избере точната дебелина и стъкло от голямото разнообразие стъклопакети.

  • Двоен стъклопакет 24 мм или 32 мм от бяло и ниско- емисионно Ка стъкло.

Този стъклопакет е подходящ  само за северно изложение. През студените зимни дни не позволява студа да влезе в помещението, и обратно топлината да напусне жилището Ви. При правилно изпълнение на стъклопакета и проветрение в помещението, не се образува конденз от вътрешна страна на стъклопакета или между двете стъкла. По-дебелите стъклопакети имат по- добри изолационни качества.

Недостатък на ниско- емисионното Ка стъкло е, че през горещите летни дни създава т. нар. „парников ефект“ в помещението, като пропуска топлината навътре и я задържа там.

пвц дограма
  • Двоен стъклопакет 24мм или 32 мм от бяло и ниско- емисионно 4 сезона стъкло.

Стъклопакетът е подходящ за горещи помещения, в които през лятото влиза директно слънчева светлина. Стъклото 4-сезона не позволява през зимата да преминава студ към помещението, а през лятото не пропуска слънчевата топлина.

Стъклопакет бяло- 4сезона с дебелина 32 мм е чудесен избор, независимо от изложението на дограмата.

  • Троен стъклопакет 32 мм или 40 мм, с различна дебелина на стъклата.

Този тип стъклопакет е най- доброто решение, когато търсим шумоизолиране от външната среда. В добавка на ниско- емисионно 4-сезонно стъкло, като част от тройния стъклопакет, получаваме и добра топлоизолация.

Недостатъкът на тройния стъклопакет е, че е значително по- тежък. Затова препоръчваме отваряемите крила да не са с големи размери, за да не провисват.

pvc дограма

3. Обков за PVC дограма

Обковът включва панти, дръжки, мартина, брава, насрещници, двуосов механизъм и др.

Незначителни на пръв поглед, но изключително важни при експлоатацията на дограмата. Трябва да се работи задължително с висококачествен обков, в никакъв случай да не се търси най- евтиния!

4. Комарниците са задължителни

Не пропускайте да предвидите комарници за отваряемите части. Те се поръчват допълнително и не са част от дограмата. Когато комарникът се монтира заедно с дограмата, се изпълнява много по- лесно и по- точно.

5. Гаранция за монтираната дограма

Не пропускайте да поискате гаранция за дограмата! В случай, че дограмата провисне, не прилепва добре или има друг проблем, не се колебайте да се обадите на фирмата изработила и монтирала изделието.

Гаранцията за изработената и монтирана от нас дограма е 5 години!

Ако имате нужда от нашите услуги, можете да се свържете с нас на тел. 0896697848 или в офисите на фирмата.

Към началото