fbpx

Ремонт удома – кошмар или сбъдната мечта?

-remontnyh-rabot

Няма нищо по-хубаво от това, да живееш в ремонтирано и санирано жилище и нищо „по- страшно“ от това, да започнеш ремонт в дома си.

Защо ремонта го свързваме на първо място с отрицателни емоции, а след това с приятен резултат?

Една от причините за това е, че в повечето случаи ремонтът се случва докато Вие и цялото Ви семейство живеете в имота. Прахът, шумът и чуждото присъствие са навсякъде. Затова Ви съветваме, преди да се нанесете в жилището си, не разчитайте на частични ремонти, а направете пълен ремонт, поне вътре в къщата или апартамента. Сменете дограмата, огледайте инсталациите със специалист, предвидете нови контакти и осветление, шпакловайте и боядисайте стените и таваните. Помислете за подовите настилки. Не отлагайте ремонта на банята и тоалетната.

Ако живеете в къща или на последен етаж в блок, на първо място е ремонтът на покрива.

Топлоизолацията е следващият етап за постигане на пълен комфорт в жилището и води до спестяване на разходи за отопление и вентилация. Изолацията по фасадата се изпълнява задължително от външна страна на стената. Видът на материала може да бъде стиропор- EPS  мин. 10 см; неопор- 10 см или каменна вата с голяма плътност. Важно условие е ако не се санира цялата сграда, а само етаж от нея да се отпусне топлоизолацията с 20-30 см над и под плочата. Това ще предотврати появата на мухъл по ъглите и ще подобри температурата в жилището.

В случай, че живеете на последен етаж в къща или блок, при изпълнение на топлоизолация не пропускайте полагането на минерална вата над покривната плоча. Това ще Ви спести преминаването на топлина през покрива. Същото важи за изолиране на подовата плоча, в случай че жилището Ви е на първи етаж. Тук вече е допустимо да се направи XPS по под-3-5 см в жилището, ако няма вариант за изолация от долна страна на подовата плоча. При този вариант задължително се изпълнява армирана цим. замазка върху фибрана (XPS).

Има ли правилен сезон за започване на ремонта?

Зимата е студено, лятото е горещо- пълно щастие няма!

Нашият съвет е: не се съобразявайте с времето за вътрешни ремонти. Имате ли ясна визия за обема на ремонта и фирмата изпълнител- не чакайте, а действайте. Съвместно с техническия ръководител винаги ще намерите най- доброто решение.

Ремонт на покрив е препоръчително да не се започва януари или февруари месец, защото дъждовните дни са по- продължителни, а температурите ниски. Но ако сте отлагали с години този ремонт, не му мислете, сега е моментът, дори и в зимните месеци! Строителната фирма ще се справи с неудобствата от зимната работа, а Вие ще получите дълго чакания комфорт още сега.

За да се изпълни качествено топлоизолацията и да се даде пълна гаранция на свършената работа, най- добре започването на дейностите да се съобрази с атмосферните условия. Температурата да не пада под 5 °C. Инцидентното спадане на нощните температури може да се компенсира с добавки в цим. лепила.

Ако сте изпуснали момента да се наслаждавате на обновеното си жилище в коледните празници, не чакайте, а си доставете този подарък в първите месеци на новата година!

Не отлагайте и се свържете с нас на телефон 0896697848!

Вижте също

Всеки прави ремонт на жилище поне два пъти в живота си. Обикновено ремонта у дома се свързва с една прашна, неприятна и безкрайна дейност. Хабите много нерви; притеснявате се ще ви стигне ли заделения бюджет; с колко ще набъбне …

В последните години все повече собственици сменят дограмата на жилищата си. Старата дървена дограма е напълно амортизирана, изметната и тече. Добра алтернатива на дървените прозорци е PVC дограмата, по съотношение цена- качество…

Към началото